Jdi na obsah Jdi na menu
 


 Překyselení organismu

Překyselení organismu, označované jako civilizační onemocnění – acidóza, je jednou z různých reakcí našeho těla, mimo jiné, i na usazeniny a plísně. A to v krevních cévách, svalech, kloubech, vazivových a tukových tkáních či lymfatických cestách. Díky našemu překyselení vzniká nemoc a „civilizační choroby“.

 

Můžeme je léčit, lepší by ale bylo vše pochopit a začít skutečně řešit.

Vždy je více možností.

Být pasivní,  ne-mocný pacient, nebo být aktivním a zdravým.

 

Při preventivní prohlídce jsem se, na překyselení, ptala lékařky.

Odpověď ? - Vždyť jsme všichni překyselení !

Překvapilo mne, že se, nad touto informací, ani nezamyslela…

Ano, všichni, k ní přicházející, totiž, musí být překyselení.

Běžná populace má PH kolem 5,8.

Přitom již PH 4,8 je příčinou dialýzy ledvin.

Stav PH který tělo ke svým funkcím potřebuje je 7. Pokud nemá, odebírá si - potřebné látky na neutralizaci stavu překyselení – minerály ze svých zásob. Např. z kostí,  kůže, vlasů, nehtů. Většinou mu to ale nestačí, dlouhodobě strádá a projevuje se to pak na našem zdraví.

Proč jsme překyselení? 

Vliv na to má kvalita našeho života. Výživa, vztahy, stres, životní prostředí a různé chemie - v jídle, místnostech i v přírodě. A my již trávíme tolik času v uzavřených prostorech a jíme…, raději nemyslet. Tyto škodliviny jsou tělem neutralizované a posléze v nás uložené. Pokud pak dostanou možnost - díky  mineralizaci, lepšímu pitnému režimu, se rozpouštět, stávají se aktivními a tělu škodí. Škodí ale jen nepřipravenému tělu. Více v článku MUDr.Joe Wallacha MVDr. a  ve Wikipedii:  http://cs.wikipedia.org/wiki/Acidobazick%C3%A1_rovnov%C3%A1ha

Pokud má miminko maminku, která o sebe dbá, má kolem sebe plodovou vodu PH 8,5. Tam se lidská kůže cítí nejlépe. Jenže to již dávno není pravdou. Plodová voda je kyselá a život také. Dříve byla plodová voda matek čistá a libě vonící tekutina. Dnes, převážně, leží novorozenci v zapáchající plodové vodě. Co se asi stalo?

Naše kůže měla, původně, PH 8,5. Nyní ji omýváme mrtvou vodou z vodovodu s PH kolem 6 a přípravky s PH 5,8, protože je to, prý, pro nás nejlepší. Proč? Protože máme kyselou kůži. Proč ale? Protože přes svou kůži řeší naše tělo své překyselení!

Myšlení je dnes nastaveno pod tlakem  „šetřit“. Kupovat levně a ještě levněji se, do budoucna, vždy prodraží. Máme přeplněná těla, byty, obchody, skládky. Zapojit u nákupů mozek nás také stojí energii. A z rohlíku ji nedostanu…  Doporučuji šetřit – na zbytečnostech.  

Sokrates na tržišti: Kolik je zde krásných věcí které, nepotřebuji ! - Platon

A ještě něco od HIPPOKRATA: Tvrdil, že nemoc není trestem, seslaným rozhněvanými  bohy, ale výsledkem působení prostředí, stravy a životních návyků. Pevnou součástí jeho lékařské praxe byla teorie o 4 základních tělesných tekutinách. které jsou u zdravého člověka v rovnováze. (černá žluč, bílá žluč, hlen a krev) Když se tyto tekutiny  dostanou v těle do nerovnováhy, člověk onemocní a pomůže mu jen návrat těchto tekutin do harmonie.

Co k tomu dodat ...

Vždy přemýšlím, co je pro mne, nás a náš život tady na Zemi nezbytné.  Ale hlavně – co je pro nás více efektivní. (A zase ty kompromisy !) Ne více efektivní, prostě jen efektivní.

Při konzultacích doporučuji nejdříve se zamyslet nad poměrem a kvalitou „příjmů a výdajů “. Nemyslím tím ale jen výživu ve formě jídla.

 

Neexistuje jen péče o staré osoby !

Mějme se rádi a pečujme o sebe v každém věku !

 

Autor článku Irena Kalkušová, www.zdravi-m.estranky.cz/

použitá literatura:

Kapitoly z klinické biochemie, P.Schneiderka a kol., UK Praha

Zdraví díky odkyselení a vyloučení škodlivin,  P.Jentschura a J. Lohkamper

 

Zaujal vás tento článek? Kliknutím na níže uvedené tlačítko jej můžete přidat na svůj profil na Facebook, doporučit jej svým známým e-mailem, popřípadě přidat k oblíbeným položkám ve vašem prohlížeči.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

to Eva

(Marta, 31. 3. 2013 13:38)

Na čtení to vypadá, Evo, složitě, ale ve skutečnosti je to velice jednoduché - stačí jen začít se skutečně zajímat a dovědět se vše od správných lidí. Trochu podobné jako v autoškole - první jízda v životě je vždycky těžká, ale každá další už je lepší a lehčí....a když už pak jezdíte, tak víte, že na tom nic není....a tohle je stejné, jen o tom moc lidí ještě neví. Ale v době informačního věku...nejtěžší je najít správné lidi, ale "Kdo hledá, najde.." :-)

Překyselení organismu

(Eva, 13. 12. 2011 15:14)

Mě se to docela líbilo,ale pro mě je to moc složité na čtení.
Nejvíc mě zaujali věty:Neexistuje jen péče o staré osoby!
Mějme se rádi a pečujme o sebe v každém věku!