Jdi na obsah Jdi na menu
 


Homotoxiny – lidské jedy 

Pokud si nedopřáváme to, co naše tělo potřebuje, přijdou následky…

Zpočátku je nemusíme ani brát moc na vědomí. Něco nás jen začne bolet, jsme unavení, vyšetření u lékaře negativní. To už v sobě ale máme toxin. Čím více ho v nás je, tím více cítíme, že něco není v pořádku. A za chvíli se příznak – nemoc – objeví. Vezmeme si lék a příznaky – volání těla o pomoc - tak utlumíme. A tento lék ještě více zanáší mezibuněčný prostor, kam se homotoxiny (lidské jedy) ukládají. Nový lékařský obor Homotoxikologie ukazuje, co a jak tělo dělá, když se toxinů potřebuje zbavit.

První fáze:  vylučovací

Všude tam, kde jsou sliznice, si tělo tvoří sekret a snaží se homotoxiny vyloučit (zahlenění, pocení, výtoky). Tělo je schopno samoléčení a dokáže se samo čistit, pokud si je ovšem správným životním stylem  udržujeme.

Druhá fáze:  reakční

Tělo se dál samo snaží vyléčit jak nejlépe umí – zánětem. My tyto příznaky (bolest, horečku, nevolnost) utlumíme léky a dostaví se pocit úlevy. Homotoxiny ale v těle zůstávají a zánět se obnovuje, stěhuje a tělo se jej, stejným způsobem bude snažit dostat z těla ven. A my si lehneme do postele, budeme odpočívat, pít čaje a potit se. Nebo si, opět, vezmeme ten – lék...

Třetí fáze:   ukládací

Pokud nedbáme prvních varování těla, homotoxiny se začnou ukládat již do mezibuněčného prostoru. Nejdříve to bude nadváha, celulitida, křečové žíly, hemeroidy, pak písek či kameny v orgánech kdekoliv v těle. Tvoří se otoky, ztvrdliny, kde jsou homotoxiny uskladněny. Taková zvětšující se cysta homotoxinů může prasknout, proto je, většinou včas, chirurgicky odstraněna, ne tak příčina, tělo si tam bude ukládat homotoxiny dál...

Čtvrtá fáze:  impregnační

Dosud se homotoxin nacházel v mezibuněčném prostoru, zatím nebyla poškozena buňka a nebyl oslaben imunitní systém. Pokud ale tělu nepomůžeme s očistou, začnou homotoxiny pronikat do buněk orgánů či sliznic. Homotoxin začne poškozovat buňky vnitřních orgánů, mozku, nervů, kloubů a záněty jsou již chronické. Buňka nedostane výživu, energii a přichází: nervové poruchy, migrény, deprese a úzkostné stavy, únavový syndrom, alergie, kožní projevy, vředové choroby, chudokrevnost, potíže s krevním oběhem a již vážné poruchy imunity. Pokud necháme homotoxiny dále působit na buňky, dojde k degeneraci tkáně.

Pátá fáze:  degenerační

Onemocnění se již naplno rozvinulo a je diagnostikováno, je objevena nemoc…(artróza, osteoporóza, fibróza, roztroušená skleróza, syndrom anginy pectoris, infarkt myokardu, diabetes mellitus = cukrovka, Bechtěrova choroba, schizofrenie a mnoho dalších).

       Poslední fáze:  destruktivní

Je to fáze rakovinného bujení, destrukce a rozpadu.

Jsou vyčerpány energetické rezervy, ještě více zanášena již tak nepropustná střeva, živiny se jimi do těla již nedostanou, nastává buněčná podvýživa.

Nemocný již není sám schopen nemoc zvládnout, dostává další léky, ale ty opět tělo zanáší...

 

Bez důkladné vnitřní očisty, nastolení správné životosprávy a dodržování pravidel péče o své tělo již nemusí být šance zvrátit tento stav k lepšímu.

 

Autor článku Irena Kalkušová, www.zdravi-m.estranky.cz/

použitá literatura: tabulky MUDr. Reckewega o působení tzv. lidských jedů

 

Zaujal vás tento článek? Kliknutím na níže uvedené tlačítko jej můžete přidat na svůj profil na Facebook, doporučit jej svým známým e-mailem, popřípadě přidat k oblíbeným položkám ve vašem prohlížeči.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář