Jdi na obsah Jdi na menu
 


 Příběh našeho karamelu

Již spoustu let si připravujeme karamel na slazení pohárů, palačinek apod. Postupně jsme přicházeli na další možnosti, jak jej využít a stejně jako se vším ostatním, jsme se i o něj dělili s přáteli. Čím dále častěji jsme začali slýchat: „Proč jej také neprodáváte? My bychom si jej i kupovali…“ Tak tady je  .

www.karamelovysen.cz

 www.regionalni-znacky.cz

Karamel je používán v kuchyni odpradávna. Používá se k oslazení čaje, grogu, pudinku, zmrzliny, palačinek, svíčkové, či při dopékání masa. Inspirativní úryvek z knihy Receptář pátera F. Ferdy: „Pro vaše zdraví je nejlepší, jestliže budete řepný cukr užívat ve formě karamelu. Takto připravený cukr se stává zásaditým a z lidského organismu neubírá minerály potřebné pro další zpracování a chráníme tak žaludek před překyselením.“ Na poslední besedě o zdraví nás MUDr. Shmilo překvapil informací, že při procesu karamelizace se cukr naštěpí a je pak vhodný i pro lidi, kteří cukr jinak nemohou. Další překvapení bude následovat, neboť karamel připravujeme v různých chuťových variacích. Mňam.

 

 

p9070133.jpg

 

 


Zaujal vás tento článek? Kliknutím na níže uvedené tlačítko jej můžete přidat na svůj profil na Facebook, doporučit jej svým známým e-mailem, popřípadě přidat k oblíbeným položkám ve vašem prohlížeči.