Jdi na obsah Jdi na menu
 


      

Zimní čaj

 tresne-recepty-tresnove.jpg

1 kg červeného rybízu                

1 kg různého ovoce

1 kg cukru

2 dcl rumu

hřebíček, skořice 

 

Ovoce rozpečeme v pekáči v troubě s cukrem a kořením. Když už to vše bublá, přidáme rum, chvíli povaříme a plníme do skleniček. Nesterilujeme.

Podle zkušenosti je nutný červený rybíz, moc dobrý je i černý. Bez švestek, červené i černé jeřabiny a jablek bych jej již nedělala. Skvělé jsou v něm i broskve, višně. (Protože červený rybíz je zralý dříve než ostatní ovoce, nezbývá nám nic jiného, než si jej zamrazit předem do mrazničky.)
 
Po zimních procházkách Vás tento čaj krásně prohřeje a zpříjemní náladu. Při posezení s  přáteli Vám bude ještě lépe na duši i na mysli.